Print op (vuren)hout

Tegenwoordig kun je foto’s op heel wat verschillende manieren laten afdrukken. Deze keer probeerde ik een print op hout uit. Een staande foto, met horizontale planken, in het formaat 30×40 cm bestelde ik bij www.fotoophout.nl (onderdeel van www.canvascompany.nl).

Foto op hout 1
Snel in huis

Binnen een week had ik mijn print al in huis. Goed stevig verpakt kwam het pakketje binnen, zodat er niets mee kon gebeuren tijdens de verzending. Ik was juist heel erg benieuwd hoe het resultaat qua kleur zou zijn bij de print. Vooral was ik erg nieuwsgierig of de kleuren overeen komen met de foto op m’n (gekalibreerd) beeldscherm. Ik kom het vaak tegen dat bedrijven het lastig vinden om dit enigszins te benaderen. Bij deze print was ik positief verrast! Het zwart is ook zwart, zonder vlekken of ruis.

Print met white wash

Bij de bestelling gaf ik aan om het hout te voorzien van een laagje white wash. Op de website stond aangegeven dat de foto dan zo kleurecht mogelijk wordt geprint. En dat is dus ook zo. De kleuren ontlopen elkaar nauwelijks. Ook blijf je toch een beetje de houtstructuur en nerven zien, zodat je ziet dat het echt op hout is geprint. Ik heb het idee dat het contrast wel ietsje minder is dan de daadwerkelijke foto. Juist op hout is dit zeker niet hinderlijk omdat het op een grover materiaal is geprint. Het hoort erbij! Als ik er zo over nadenk; welke techniek zal hiervoor gebruikt worden om een foto op hout te printen???? (mooi iets om eens uit te gaan zoeken… )

Mijn eerste print op hout en ik ben dus heel blijf verrast met het mooie resultaat! Ik ga ‘m een mooi plekje geven in huis.

Foto op hout 2

Foto op hout 3

Foto op hout 4

Originele foto:

Herfst3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *