Fotocollage aan de muur via fotoopglas.nl

Fotografie is voor mij een manier om te communiceren. Graag vertel ik een verhaal met foto’s, om momenten te vereeuwigen. Het is vaak een momentopname en daarom vind ik het fantastisch om foto’s te laten printen (voor klanten als voor mezelf) verwerkt in een fotoboek of in een wanddecoratie wat vervolgens een mooi plekje in huis krijgt. Tegenwoordig heb je zoveel mogelijkheden! Één-voor-één probeer ik fotoproducten uit. Dit keer: een foto op glas via www.fotoopglas.nl.

Fotocollage
Vooraf had ik de keuze uit meerdere foto’s… Ik wist écht niet welke ik moest kiezen. Totdat ik bij fotoopglas.nl de keuze tegenkwam om een fotocollage samen te stellen. Perfect, dacht ik. Ik koos voor vier foto’s, gemaakt tijdens een strandwandeling samen met m’n zus.

Fotoopglas1

Bestellen dan maar!
Het bestellen op de site gaat eenvoudig. Er zijn meerdere wegen om foto’s up te loaden: niet alleen via je computer; het is ook mogelijk vanuit Facebook, Instagram of Flickr. Omdat het een fotocollage betreft kon ik niet een voorbeeld van het uiteindelijke product zien. Het zou in het bestelproces een tip zijn om duidelijker aan te geven dat een medewerker van fotoopglas.nl contact met je opneemt. In het bestelproces bepaal je verder de uitsnede (liggend of staand), het formaat en de glasdikte (3, 6 of 8 mm dik). Je kiest ook je ophangsysteem en dan is je foto klaar om de bestelling af te ronden. Een dag later (op een zondag had ik de bestelling gedaan) ontving ik per e-mail van een fotoopglas.nl-collega een eerste voorbeeld. Voor mij was dit prima en de fotocollage werd in productie genomen. Opmerkingen/wijzigingen kun je tot 2 (gratis) correctierondes doorgeven. Binnen een paar dagen werd er door de pakketpost aangebeld en het (stevig verpakte) pakketje was binnen.

Echt glas?
Dat zou je wel denken als je het over ‘foto op glas’ hebt. Feitelijk is het een materiaal van plexiglas. Het ziet er goed uit en is ten opzichte van glas minder breekbaar.

Fotoopglas2

Resultaat
Ik was enorm nieuwsgierig naar het eindresultaat. Dus het was meteen uitpakken! En dat viel niet tegen! Bij het uitpakken zat er een dikke transparante folie op het plexiglas, om beschadigingen te voorkomen. Eenmaal het folie te hebben verwijderd zag het er strak uit. De kleuren zijn precies zoals ik ze ook had bedoeld en bevat een prima contrast in de foto. Als ophangsysteem koos ik voor de afstandhouders. Dat betekent dat er gaten in de afdruk komen en bij levering zitten deze afstandhouders erbij om zelf te monteren, inclusief handleiding.

Dus eindresultaat: een mooi product en ben erg tevreden met de kwaliteit. Een modern en strak geheel!

Fotoopglas3

Fotoopglas4

Eerder heb ik ook een foto op hout laten printen. Benieuwd naar dit resultaat? Bekijk het hier: Print op (vuren)hout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *