Een goede profielfoto?

Hoe belangrijk is nou een profielfoto? “Kan ik niet gewoon een foto met m’n mobiel online zetten? Daar maak je tegenwoordig ook prachtige foto’s mee, toch?” Deze vraag werd me vaak gevraagd tijdens het loopbaanevenement Blik@Work in Utrecht (evenement van het Ministerie van Economische Zaken). Een goede foto op je LinkedIn-profiel (of voor op het intranet van je organisatie) zorgt ervoor dat je collega’s en of anderen je beter herkennen. Foto’s gemaakt met mobiel kan overbelicht of onderbelicht zijn of niet scherp. Het is belangrijk om ook te bedenken wat voor indruk je met de foto wilt geven. En tegelijkertijd kun je een goede profielfoto natuurlijk ook gebruiken voor andere social media, voor op een persoonlijke website of in de vorm van een kado voor iemand.

Boven verwachting heb ik veel collega’s mogen portretteren. Alle foto’s naar ruim 200 collega’s zijn verstuurd! En ik kijk met heel veel plezier terug op drie dagen profielfoto’s maken, in m’n mobiele studio! :-)

 

_MG_0553-2

_MG_0565-3

_MG_0556

_MG_0550Op de foto staat Manou de Brouwer

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *