Review: New York City op aluminium

Het was weer hoog tijd om een nieuwe review te doen. Dit keer heb ik een foto afgedrukt op aluminium. Als je houdt van een strakke afwerking, dan is dit materiaal als ondergrond zeker het overwegen waard. Via FotoOpAluminium.nl mocht ik een print maken. Kijk verder voor meer informatie en foto’s.

New York City

Mijn reis naar New York City zat er net op toen ik een foto op aluminium wilde bestellen. Dus het werd een foto uit die serie. Uit honderden foto’s viel mijn keuze op een uitzicht vanaf het Rockefeller Building: een foto waarbij de zon zojuist onderging en de stad oranje kleurde van het avondrood. Op de site van FotoOpAluminium.nl waren er twee mogelijkheden: aluminium met een witte toplaag (foto zonder aluminiumstructuur) en aluminium met een geborstelde toplaag (dan krijg je foto wel een aluminiumstructuur). Ik was het meest nieuwsgierig naar de laatste mogelijkheid, dus die koos ik.

New York op aluminium 1

En wat krijg je dan:

een foto met een strakke afwerking en het heeft een stoer effect. Door de print op geborsteld aluminium krijgt het karakter en een beetje structuur mee, net zoals bij de print op hout. Bekijk hier mee hoe een foto eruit ziet op dit materiaal:

New York op aluminium 2

New York op aluminium 3

Geborsteld aluminium

New York op aluminium en structuur

Op internet las ik later dat vooral zwart/witfoto’s nog beter tot zijn recht komen op deze ondergrond. Een geborsteld aluminium ondergrond is van zichzelf namelijk zilvergrijs. En daardoor is deze geprinte foto iets donkerder uitgevallen dan het origineel en zijn de kleuren iets afgezwakt.

Foto op aluminium ophangen

Is je interesse gewekt of direct bestellen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website. Een foto op aluminium start bij een prijs van 9 euro (dan heb je het formaat 20 cm x 20 cm).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *