Je gaat op zomervakantie en je neemt mee: snowboards!

We wilden Oostenrijk eens zien met een ‘groene’ omgeving. Dus een dorp zonder sneeuw en zonder al te veel drukte van mensen met ski’s of boards. Het idee ontstond: we maken een ‘kleine’ tour langs wat plaatsen waar we eerder zijn geweest in de wintermaanden. Dus: Mayrhofen, Sölden en Serfaus. Dichtbij deze plekken ligt er sneeuw, op de gletsjers. Dát moesten we ook doen: snowboarden in de zomer! We gaan dus op zomervakantie en nemen mee: snowboards. 

Plek 1: Mayrhofen. Op de eerste ochtend in Mayrhofen: de iPad zette ik aan op de webcams van de Hintertux. Wat ik zag: een strak blauwe lucht uit, een wolkendek in het dal en m’n hart deed een sprongetje… we wisten niet hoe snel we onze spullen bij elkaar raapten. Winterjas, snowboardbroek, helm, handschoen. Hop de auto in (het is 30 min rijden vanaf Mayrhofen) en op naar de Tux! Wel eerst met drie liften omhoog voordat je in de sneeuw beland. Wat een uitzicht! Wauw! Hoewel de webcams de strak blauwe lucht toonde, was de temperatuur eerder winters. -7 graden op 3250 meter. Jas dicht, sjaal omhoog, board aan en gaan! Het bleef er 2 uur mooi blauw totdat de wolken uit het dal omhoog kropen, over de Hintertux. Met t slechte zicht werd t tijd om af te zakken naar het groene dal. Waar we overigens onder de bewolking uit kwamen. Maar de eerste zomerpistes zijn ‘beboard’. En naast onze snowboards, ontbreekt mijn fotocamera ook niet. Dus: beelden uit de Hintertux!

image

Hintertux

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *