Herfst snowboarden in Solden

In het dal lijkt Solden een verlaten dorp. We vonden drukte op een klein stukje berg, 12 kilometer de berg op. De Rettenbachgletsjer is sinds een paar weken geopend voor sneeuwverslaafden als wij. En ook voor professionele skiteams uit de hele wereld. Met een vers pak sneeuw zetten we, al in oktober, onze sporen in het maagdelijk wit!

Één gletsjer geopend

Je kunt rustig zeggen: het was druk op de piste! De Tiefenbachgletsjer is ook nog niet open. Vooral veel skiteams oefenden op de gletsjer en vele parcours waren uitgezet met vlaggetjes. Nadeel was: 75% van de piste slokte ze hierdoor op. Door de ruimschoots aanwezige sneeuwkanonnen en de verse sneeuw van die nacht ervoor was de (overgebleven) piste redelijk te doen. Wel wat stukken ijs en door de drukte vele bugels. Op één stuk na: een stuk piste waar nauwelijks wintersporters nog hadden geskied of geboard. Het gevoel van: een vers pak sneeuw onder je snowboard. Het idee dat je ‘zweeft’ en dat je een (eerste) spoor neerzet. Hoe fijn en een geweldig gevoel!! En dat al in oktober!

Weer in de herfst

Herfstskiën of boarden levert niet direct meer kans op blauwe luchten en zon op, volgens mij. Hoewel ik me dat wel had voorgesteld :) Wij ervaren: bewolking en regen in het dal bij +5 graden. Op de berg sneeuwt het of zaten we boven de bewolking met zon, bij een graad of -3.

Gezelligheid in Solden

Bij wintersport hoort gezelligheid en leven in de brouwerij. Solden is in de winter een druk bezocht dorp (we zijn er in winter 2016 geweest). Dat is vooral te merken op de pistes. Het dorp is ingericht voor wintersporters en apres-ski, hoewel de doorgaande weg dwars door het centrum, het niet super aantrekkelijk maakt. In de herfst ziet het er uitgestorven uit. Enkele restaurants zijn open maar het grootste gedeelte is dicht.

Snowboarden in de herfst leverde wel een paar mooie foto’s op:

Solden en omgeving

Herfstskien in solden

Herfstskien in solden

Snowboarden in herfst goed mogelijk?

Zeker mogelijk bij de plekken die wij hebben bezocht. Skiën of snowboarden in Solden kan vanaf oktober op de Rettenbach- en Tiefenbachgletsjer (bij voldoende sneeuw). De Hintertuxergletsjer is 365 dagen per jaar open en biedt, ten opzichte van Solden, een veelzijdiger pisteaanbod.

Samen met mijn vriend reizen we enkele Oostenrijkse plaatsen af. De plaatsen hebben iets gemeen met elkaar: we zijn er in de winter geweest om te snowboarden en er zit een gletsjer in de buurt. Periode: eerste twee weken van oktober 2016. Plaatsen: Mayrhofen / Hintertux, Solden en Serfaus. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *