Hoe haal je meer uit je wintersport? (1)

Het is 29 januari. Ik ben in het Amstelveense bos voor een SneeuwFit training. Met m’n zus. Met een fris windje en bevroren water op de bosbaan gaan we met een kleine groep van start. In een relaxt tempo, onder leiding van Nicolien Sauerbreij, rennen we naar een grasveld. Het parcours ligt voor ons al klaar, met allerlei pionnen, lijnen en skipaaltjes om ’t echt te laten lijken. De hondenpoep is door Nicolien en de instructrice al weggehaald. We kunnen aan de slag! Houding en uitvoering van de oefening moet goed zijn en van opgeven is geen sprake. En tijd: dat is ook een element. We hielden voor bepaalde oefeningen 30 seconden aan. Dat was althans de bedoeling. Ze laten ons zweten. Allerlei squats en sprongen zijn veel gehoorde termen. De zweetdruppels liepen naast m’n ogen naar beneden, onder m’n bril door… Van het frisse windje heb ik geen last meer van want m’n spieren zijn goed warm. Over een paar weken hoop ik ook zulke warme spieren te hebben maar dan op de piste. Ik heb m’n best gedaan voor wat fitheid en conditie voor op de piste. Is toch een basis voor winterplezier en weinig spierpijn. Haal ik toch meer uit de wintersport :)

De temperatuur moet nog even zakken na de SneeuwFit training #rodewangen (rechts: Danielle, links: zus Myriam)

Parcours in het Amstelveense bos met de Nederlandse Skivereniging (copyright: voor NskiV)

Serie <sportblog> Hoe haal je meer uit je wintersport? Ik ben helemaal weg van sneeuw, snowboarden, bergen en Oostenrijk (of een ander wintersportland). Ik ga graag op wintersport! In een serie blogs neem ik je mee waar je aan kunt denken voor een optimale wintersport, ervoor en ook erna (inclusief fotografie-thema’s)!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *