VOOR BEDRIJVEN

Bedrijfsfotografie: mensen en bedrijfsomgeving.

Een verhaal vertellen met bedrijfsbeelden. Een prettig beeld helpt je bedrijfsverhaal te vertellen. Inclusief de mensen die er werken. Bijvoorbeeld voor op je website. Met fotografie probeer je gevoel, sfeer en emoties over te brengen in portretten, teamfoto’s en/of sfeerfoto’s van je bedrijf en fysieke bedrijfsomgeving. 

Met mensen en de fysieke bedrijfsomgeving vang je eigenlijk altijd de essentie van het bedrijf. Ongeacht wat de bedrijfstak is van de organisatie. Belangrijk is dat er interactie is tussen die twee. Mensen zijn aan het werk en dat moet ook blijken uit de beelden. Geen geforceerde portret-glimlachen, en juist mensen die bezig zijn. Bij een bedrijfsreportage kijken mensen meestal niet recht in de camera en zijn ze zich in veel gevallen niet eens bewust van het feit dat ze gefotografeerd worden. Dat maakt het veel authentieker. Aan de andere kant is dit ook lastiger want je wilt de mensen wel op hun best vastleggen.

Met een bedrijfsreportage: creëren van onderscheid.

Beelden van de ene reportage moeten niet inwisselbaar zijn met die van een andere. Dat betekent dat in elke foto iets van de essentie van het bedrijf moet zitten. Dan denk je aan apparaten, machines en objecten met een functie die ook voor de onwetende toeschouwer in één oogopslag duidelijk zijn.

Elke organisatie heeft een verhaal te vertellen en emoties, gevoel vertel je ‘t gemakkelijkst met beelden. 

De aanleiding van een bedrijfsreportage kan heel divers zijn; een jubileum, updaten van een website of een geplande interview voor in een publicatie. Hoewel er niet altijd een specifieke aanleiding hoeft te zijn. Juist sfeerbeelden van de organisatie zijn goed bruikbaar voor meerdere doelen: (corporate) website, brochures, jaarverslagen of goed in te zetten in de sociale kanalen. In je (marketing) communicatiebeleid creëer je hierdoor eenduidigheid en herkenbaarheid. Een zakelijk portret kan daarbij een goede toevoeging zijn aan zo’n bedrijfsreportage.

Kijk verder en laat je inspireren

Heb je een vraag, neem dan contact op, bel me op 06 1879 1934 of stuur een e-mail.

 DeKartonnerie2

DeKartonnerie4

DeKartonnerie16

social media 3

bedrijven_groepsportret

DirectWonen5

DirectWonen6kopie

DirectWonen4

Bob_zakelijkportret1

Francis_zakelijkportret

Portretfoto Trudy Storm

Avado_bedrijfsreportage1

Avado1

Edisons-bedrijfsreportage2

Edisons-bedrijfsreportage1

Cindy_zakelijkportret1

 

Verhaal achter de foto’s lezen? Ga naar berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *